Olympisch Kampioen zet alles op alles om Global Champions Tour London terug te halen

Olympisch Kampioen zet alles op alles om Global Champions Tour London terug te halen
De Olympisch Kampioen van Rio2016, Nick Skelton heeft zijn handtekening onder het voorstel gezet om de Longines Global Champions Tour terug te halen naar Londen. De prestigieuze spring tour landt elk jaar in vijftien steden. Het voorstel wil de tour terughalen naar het Royal Hospital Cheslea, vlabkij Londen.

Vorig jaar skipte de Tour de editie in Londen. Voordien vond het evenement ongeveer drie maal plaats in de wereldstad. Het werd eerder georganiseerd in het Olympisch Park en bij de Horse Guards Parade en Syon Park. Door de inbreng van een nieuwe Amerikaanse investeerder breidt de tour ook uit over de Atlantische Oceaan. Het toevoegen van de manches in Miami en Mexico volgde met een Europees slachtoffer, namelijk Londen.

De voorstanders van de plannen, zeggen ruim 15.000 toeschouwers te zullen trekken naar het evenement, dat plaats zal vinden in augustus. Ze mikken op onder andere een 2.000 koninklijke gasten, beroemdheden en zakelijke vips.

Nick Skelton zelf vindt het enorm belangrijk dat het evenement richting Londen trekt. "Londen heeft nood aan een evenement van een dergelijk kaliber. De Royal Hospital Chelsea is een inspirerende plek. Hier kunnen we voortbouwen op het succes en de erfenis van de Londense Olympische Spelen van 2012.”