Fokkerij plannen voor Smolders' Regina Z

Fokkerij plannen voor Smolders' Regina Z
In een interview heeft Harrie Smolders laten vallen Regina Z te willen inzetten in de fokkerij. Smolders' topmerrie ging recent met pensioen. Recent sprong het duo nog naar de overwinning tijdens de CSI3* in Lier (<a href="http://azelhof-horse-events.be">Azelhof</a>). De 16-jarige dochter van Rex Z wordt door Smolders geroemt door haar enorme instelling.

Met haar vechtlust om naar de overkant te willen behaalde ze onder andere vorig jaar een welverdiende overwinning in de Global Champions League-wedstrijd van Shanghai. De merrie heeft reeds twee nakomelingen, beide 6 jaar oud.

Het plan van Smolders is zijn merrie te koppelen aan zijn eigen hengst, Emerald N.O.P. "Ik ken beide paarden perfect, en denk dat ze samen een uitzonderlijk sportpaard zullen brengen," verklaart Smolders.

"De eerste pogingen voor embryo-transplantatie zijn nog niet gelukt, maar dat is geen reden tot paniek; Regina was toen nog volop in ‘sportmodus’. Als ze afgebouwd is zal het volgend voorjaar vast goed gaan. We zijn benieuwd naar het resultaat als het zover is!"