Jan Tops: Tijd dat we de bloedregel aanpassen!

Jan Tops: Tijd dat we de bloedregel aanpassen!
De beruchte bloedregel heeft opnieuw een slachtoffer gemaakt. De winnaars van de Global Champions League in Cascais, Miami Glory, werden gediskwalificeerd nadat er bloed werd gevonden bij Scot Brash' Hello Forever (v. For Pleasure).

Op de Facebook pagina van Miami Glory wordt het nieuws aangekondigd. Bij het verlaten van de ring heeft een FEI-stewart bloed op de flank van Brash' viervoeter aangetroffen. In een persbericht laat de organisatie weten dat Hello Forever niets heeft overgehouden.

Verder laat Kan tops zelf weten dat het tijd is om de 'bloedregel' te veranderen.  “Het is een regel, maar ik vind dat de FEI deze moet veranderen. Scott Brash had dit echt niet verdiend. Regels zijn regels, maar in dit geval moet er echt kritisch naar gekeken worden..”



 Ook Georgina Bloomberg, de eigenaar van het team, heeft haar mening geuit, dit op sociale media. “Susanne Macken was de enige die dit plekje onoverkomelijk vond. Na hard duwen had ze één druppeltje bloed op haar handschoen getoond aan de voorzitter van de jury en die is achteraf niet meer komen controleren. Alle andere ruiters, eigenaars en betrokkenen waren het er unaniem over eens dat deze schorsing totaal buiten proportie was.”

Bloomberg komt maandag op haar website met een volledig statement over de diskwalificatie van Brash.



Mexico Amigos uiteindelijke winnaar...


De diskwalificatie van Brash zorgde dat de winst ging naar de Mexico Amigo’s, die in het klassement nog steeds op een vierde plaats staan.