Nederlandse pony ruiters en Bo Oudhof blikken tevreden terug op CDI Diepenbeek

In Diepenbeek hebben de Nederlandse pony ruiters oppermachtig de week afgesloten. Op de laatste dag van de internationale Dressuur wedstrijd voor de jeugd begonnen de NEderlandse pony ruiters met de volledige top zes in te palmen.

Lara van Nek reed haar Haasendonck’s Sultan (v. Nieuwmoeds Patrick) naar de eerste plaats met een percentage van 73,208%. ZE werd opgevolgd door Fleur Prinsen en haar negenjarige Westfaalsee Next Black Magic (v. Nabucco R). Prinsen werd beloond met een totaal van 71,625%.



 Elya Doré en Kraneveld’s Bjorn (v. Leuns Veld’s Lord) kwamen tot 71.417% en strandde zo op de derde plaats.. Evi van Rooij kwam ook tot 71.417%, maar had een lagere score op haar artistieke presentatie en kwam zo met King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo van Orchid’s) tot plek vier.

Buitenlandse winst bij Junioren


Bij de junioren was het Alice Campanella die met de tienjarige KWPN'er Chin Chan K (v. Samba Hit II) de overwinning greep met 74,00%.

Het voormalig U-25 paard van Stephanie Kooijman, Winston (v. Oo Seven) bracht de Griekse Theodora Livanos de tweede plaats. Met een resultaat van 73,792%  ging ze de Belgische Suraya Hendrikx met Black Beauty vooraf. De combinatie noteerde een totaal score van 71,958%.

Voor Nederland kwam enkel Britney Schut aan de start met haar negenjarige Deco (v. Painted Black, gefokt door A. Rooijakkers). Ze kwam tot een score van 70.875% en viel hiermee als zevende net buiten de prijzen.

Thuiswinst bij Young Riders


Bij de Young Riders ging de overwinning in de afsluitende Kür naar het thuisland. Kate Wiggins pakte met de KWPN-gefokte Corona (v. Tuschinski) de overwinning. Ze kwamen tot een score van 71.708%. De Nederlandse Bo Oudhof imponeerde de eerste dagen reeds met enkele top kalsseringen.

In het zadel van  Colt Sollenburg (v. Vivaldi) reed ze in de afsluitende Kür naar de tweede plek met 70.458%.  De Russische Olga Ivanova en Optimus Prime vervolledigden het podium met 69,542%.

Fenna Roefs en Brown Boy (v. Sandreo) waren goed voor de vierde plek in de Kür. Ze zetten een resultaat van 69.500% neer.

Bekijk hier alle resultaten