GCL Playoffs: Shanghai Swans zetten de kwartfinale in Praag naar hun hand

GCL Playoffs: Shanghai Swans zetten de kwartfinale in Praag naar hun hand

De aftrap voor de GCL is gegeven! Twaalf teams streden voor een felbegeerde plek in de finale in Praag, acht van hen stoten door naar de halve finale. De Shanghai Swans dansten met regelmaat naar de eerste plaats. 

Het parcours bleek een grote uitdaging te vormen want slechts vijf combinaties slaagden erin foutloos af te werken. De Shanghai Swans waren het beste team, mede dankzij de nulronde van Christian Ahlmann (GER) en de BWP ruin Mandato van de Neerheide (Emerald). Het team bestond nog uit Max Kühner (AUT) en Up Too Jacco Blue (Chacco-Blue) en Martin Fuchs (SUI) met zijn vertrouwde Leone Jei (Baltic VDL). 

Bij Riyadh Blue was David Will (GER) de sterkhouder door My Prins van Dorperheide (Zilverstar T) foutloos naar de eindmeet te brengen. Verder kwamen landgenoten Abdulrahman Alrajhi (KSA) met Babalou (Balous Bellini) en Abdullah Alsharbatly (KSA) met Kriskras DV (Cooper vd Heffinck) aan de start. Zij rondden beide met een springfout af. 

Op drie kwam Monaco Aces. Ook dit team had één foutloze ronde, komende van Francisco José Mesquita Musa (BRA) in het zadel van Carte de Blue PS Marathon (Cartoon). Sara Vingralkova (CZE) kwam aan de start op How Easy (Talan) en ook Jeremy Sweetnam (IRL) verdedigde het team met Bogano (Ogano Sitte).


Hoe zit de GCL nu weer in elkaar?

16 teams hebben zich gekwalificeerd voor de Playoffs in Praag! De GCL Super Cup bestaat uit een teamkwartfinale, een halve finale en finale. De kwartfinale, gehouden over één ronde van 1.60m, staat open voor 12 teams met drie ruiters per team - de teams die op de 5e tot de 16e plaats staan in het algehele teamklassement van de GCL vóór de GC Prague Playoffs. De beste acht teams volgens de totale tijd en strafpunten voor elk van de drie ruiters kwalificeren zich vervolgens voor de halve finale op de volgende dag, waar ze zullen worden vergezeld door de top vier teams in het algehele teamklassement van de GCL, en elk van de drie teamruiters zal één ronde springen over 1.60m. 


Resultaten