Foster verzekert Canadese overwinning in Spruce Meadows. Conter tiende

Foster verzekert Canadese overwinning in Spruce Meadows. Conter tiende


Vijfentwintig combinaties namen zaterdag deel aan de 1m50 Suncor Winning Round in een natte Internationale Ring na de regen van 's nachts en 's morgens vroeg. De motivatie van de toeschouwers werden echter niet getemperd, want ze werden getrakteerd op prestaties van wereldklasse, niet alleen van Canada's beste ruiters, maar ook van een aantal topruiters uit acht andere landen, die naar Calgary waren afgereisd voor de 2021-editie van de Spruce Meadows 'Masters'.

De eerste ronde werd gedomineerd door het thuisland, met vier Canadese ruiters die uiteindelijk doorgingen naar de tweede ronde, waaronder Tiffany Foster en haar 15-jarige ruin Brighton, Amy Millar en haar 11-jarige ruin Christiano, en het ervaren duo van Eric Lamaze en Jim Ifko, die respectievelijk de 11-jarige ruin Kino en de 12-jarige merrie Celine Ls La Silla als partner hadden. Het Ierse trio Jordan Coyle (Centriko Volo), Daniel Coyle (Ivory TCS) en Conor Swail haalde ook de top-10 en kreeg in de Winning Round gezelschap van de getalenteerde 23-jarige Belgische Zoe Conter (Dawa De Greenbay Z), de in vorm zijnde Egyptenaar Nayel Nassar (Igor Van De Wittemoere), en de Britse ruiter Matthew Sampson (Geneve R).

Maar uiteindelijk was het Tiffany Foster's dag om te schitteren voor een enthousiast publiek, nadat zij en de briljante Brighton genoeg hadden gedaan om een late uitdaging van de Ier, Conor Swail, af te slaan en hem met drie tienden van een seconde naar de eerste plaats te verslaan, terwijl de huidige nummer 59 van de wereld, de Egyptenaar Nayel Nassar, de derde plaats in de wacht sleepte.

Foster, die blij was met haar jarenlange partner in Brighton, zei: "De Suncor Winning Round hier op Spruce Meadows is een soort uniek evenement, omdat je weet dat je je fouten niet meedraagt, wat betekent dat je in die top 10 moet zien te komen, dus het is altijd beter om een beetje ritme mee te nemen. Brighton lijkt van deze klasse te houden, dus ik rijd gewoon mijn rondje. Het goede aan hem is dat hij supersnel is, dus zelfs als ik er één fout heb, heb ik meestal nog een kans, maar hij is vaker foutloos dan niet!"

Klik hier voor de resultaten