FEI Nations Cup series moderniseert uiterlijk 2024!

FEI Nations Cup series moderniseert uiterlijk 2024!

De FEI Nations Cup series is aan vernieuwing toe. Het FEI heeft recent bekend gemaakt dat  de oudste wedstrijdserie in de springsport uiterlijk 2024 vernieuwd zal worden. 

Na zes maanden sleutelen aan het aloude concept van de landenwedstrijden heeft het bestuur van het FEI de voorstellen tot wijziging goedgekeurd. "We hebben outside de box nagedacht over een mogelijke wijziging met doel de wedstrijdserie meer begrijpbaar te maken voor de niet-paardensporters. Ter zelfde tijd moet de serie aantrekkelijk blijven voor federaties, ruiters, organisatoren, sponsors, enz."

Het nieuwe concept dat momenteel op tafel ligt, is nog in concept fase. Eerste belangrijke wijziging zal alvast de naam worden die wijzigt naar de Longines League of Nations, zo komt er een duidelijk onderscheid met de overige Nations Cup wedstrijden die de kalender vullen.

Verder zal het aantal wedstrijden gereduceerd worden naar vijf kwalificaties die leiden tot de finale.

Prijzenpot aantrekkelijker maken en organisatoren stimuleren

Ook de prijzenpot moet aantrekkelijker menen ze bij het FEI. Daarenboven zullen organisatoren een financiële stimulans toegekend krijgen en moeten de best presterende U25 atleten beloond worden in het nieuwe uitgewerkte concept.

Om het 'fair' te houden zullen de nieuwe FEI CSIO Series evenementen niet gelijktijdig met een bestaande CSIO5* wedstrijd georganiseerd kunnen worden binnen de regio van een continent. "Zo beperken we ook de impact op de algemene bestaande kalender," legt Ingmar de Vos uit. "Het doel is met de heruitvinding de basis van onze sport, de landenwedstrijden, mee te laten evolueren naar de toekomst."

De volgende stap richting 2024 is alvast alle regels in detail uit te werken en te bespreken met de FEI Jumping Committee.


bron: FEI