Erik Van der Vleuten: "Maikel is een harde werker, vandaar dat hij zo ver is geraakt"

Erik Van der Vleuten: "Maikel is een harde werker, vandaar dat hij zo ver is geraakt"

Het team van de Global Champions Tour is gestart met een nieuwe show, 'The Insider'. Deze week spraken ze met Maikel en Erik Van der Vleuten. "Maikel zijn sterkste punt? Hij is een harde werker", aldus Erik.  

"Mijn vader is natuurlijk een erg goed ruiter", zegt Maikel. "Ik denk dat we zo een goed team zijn omdat mijn vader en ik elkaar begrijpen. We hebben dezelfde manier van rijden en denken over erg veel dingen hetzelfde. Daarom hebben we eigenlijk nooit discussies als het op paarden aankomt. We hebben niet veel woorden nodig om elkaar te begrijpen". 

Erik bevestigt dit: "Klopt. Maikel zijn sterkste punt is volgens mij dat hij een harde werker is. Het is ook omwille van die reden dat hij zo ver is gekomen als ruiter. Hij geeft nooit op en gaat er altijd voor de volle 100% voor".

"Voorlopig houden we de paarden wel nog wat in het werk en proberen we vooral aan hun souplesse te werken", gaat Erik verder. "We proberen de paarden ook mentaal fit te houden door regelmatig in het bos te gaan wandelen. Daarnaast maken we nu ook extra tijd voor de jongere paarden, waar we anders minder tijd voor hebben. We proberen deze situatie dus optimaal te benutten". 

Bron: The Insider