Eric Ten Cate nipt in de prijzen in CSI4* 1.55m Grand Prix van Sentower Park

Eric Ten Cate nipt in de prijzen in CSI4* 1.55m Grand Prix van Sentower Park

De hindernissen stonden 1.55m hoog gebouwd in de CSI4* Grote Prijs van het Sentower Park. Uiteindelijk kwalificeerden acht combinaties zich voor de herkansing. Eric Ten Cate kwalificeerde zich net niet voor de herkansing. Samen met de negenjarige Incredible (Clinton) strandde hij zo op de 12e plek.

Het was een spannende barrage waarbij uiteindelijk Julien Epaillard de onklopbare chrono presteerde. De Franse springruiter snelde naar de winst met de 10-jarige SF-merrie, Caracole de La Roque (Zandor Z) in 39,80 seconden. Het paar bleef zo ruim één seconde voor op de Duitser Hans-Dieter Dreher met de 13-jarige Vestmalle des Cotis (Baloubet du Rouet).

Dreher kwam als voorlaatste aan de start en verwees zo de Brit, William Whitaker met de zoon van Cornet's Stern, Galtur, naar de derde trede van het podium.  Net buiten de top drie strandde Joseph Stockdale op de vierde plaats met Cacharel (Cachas). Laatste starter, Manuel Fernandez Saro vervolledigde de top vijf met Acoufina PS (Action-Breaker). 

Enkel de top vihf wist een dubbel foutloze omloop te presteren. 

Volledige uitslag