Maikel van der Vleuten is Nederlandse sterkhouder in CSI3* Grote Prijs Peelbergen

Maikel van der Vleuten is Nederlandse sterkhouder in CSI3* Grote Prijs Peelbergen

In totaal kwalificeerden veertien combinaties zich voor de herkansing van de 1.50m Grote Prijs bij de Peelbergen. In Kronenberg werd er hard gereden in de CSI3* Grand Prix.  Uiteindelijk won Carmen Edwards na een spannende barrage.

Ruime tijd stond Maikel van der Vleuten op kop van het klassement met Kamara Van 't Heike (Epleaser van 't Heike). De chrono van 43,93 seconden werd halfweg de barrage verbeterd door de Zweedse amazone, Evelina Tovek met de 10-jarige Moeboetoe v/d Roshoeve (Der Senaat 111). 

Kort nadien dook Carmen Edwards nog enkele tienden onder de chrono van de Zweedse en greep zo met de 10-jarige KWPN-merrie, Happy Valerie (Verdi TN) de leiding. Samen met haar Olympische troef, Levis de Muze (Elvis Ter Putte) kwam Ioli Mytilineou aardig in de buurt van de Britse haar tijd. Op twee tienden van een seconde verschil strandde het duo uiteindelijk op de tweede plaats.

Evelina Tovek vervolledigde uiteindelijk de top drie.

Net buiten het podium strandde Maikel van der Vleuten op de vierde plaats terwijl Niels Kersten met de 11-jarige KWPN-ruin, Grieg S (Indoctro) de top vijf afwerkte.

Volledige uitslag