Ruiters in Oranje vierde in EEF Nations Cup finale

Ruiters in Oranje vierde in EEF Nations Cup finale

In Warschau stond vandaag de finale van de EEF Longines Nations Cup series op het programma. In deze finale werd elk land vertegenwoordigd door een combinatie van aankomende talenten en ervaren CSI5* ruiters. Vorig jaar won de Italiaanse equipe ook de finale in Warschau.

Met in totaal vier punten won Italië uiteindelijk de titel. Samen met Scuderia 1918 Highlight W (Berlin)  bleek Lorenzo de Luca de Italiaanse sterkhouder met een dubbele nulronde. De Luca werd bijgestaan door Riccardo Pisani met de 12-jarige Charlemagne JT Z (Cachas), Emanuele Camilli met Chadellano PS (Chacco-Blue) en Piergiorgio Bucci met de 10-jarige Carpe Diem J&F Champblanc (Casall). Alle drie duo's hadden telkens in één ronde één springfout.

Op het podium volgde het Ierse team op zilver en de Oostenrijkse springruiters op brons.

De Nederlandse equipe volgde op de vierde plaats. Maikel van der Vleuten en de 10-jarige Elwikke (Eldorado vd Zeshoek),  Kars Bonhof met de 10-jarige Henandez TN (Kannan) en Marc Houtzager in het zadel van Holy Moley (Verdi TN) wisten telkens één foutloze omloop te rijden. Voor Loewie Joppen vielen er met Havel van de Wolfsakker Z (Hos d'O) in elke ronde balken tegen de grond.

Met een totaal van 13 punten strandde de Nederlandse equipe net buiten het podium.

Volledige uitslag