Elize van de Mheen beste Nederlander in 2* 1.40m GP kwalificatie van Šamorín

In Šamorín werd de dag afgesloten met een CSI2* Gold Tour 1.40m GP kwalificatie. Elize van de Mheen wist er de Nederlandse eer hoog te houden door naar een top tien klassering te springen en zich dus te kwalificeren voor de Grand Prix later deze week.

Tamas Dömse kon rekenen op Conquistador (v. Contendros 2) om de winnende tijd neer te zetten van 28,73 seconden in de tweede fase. Hiermee werd Igor Sulek en Wavo Aramis (v. BAllast S.V.) naar de tweede plek verwezen met een tijd van 29,39 seconden. Bronislav Chudyba en Corbin (v. Centadel) vervolledigden het podium in 30,34 seconden.

Plaatsen vier én vijf waren geheel voor Maksymilian Wechta met Quinchella (v. Quintero) en Clear Caretina (v. Caretino 2).

Onze landgenote Elize van de Mheen (Dakota B) verzekerde met haar zesde plek de beste Nederlandse prestatie in deze GP kwalificatie. Ook Rowen van de Mheen (Eclipse) sprong in de kijker en eindigde nog in het klassement.

Rowen van de Mheen wist zich met Vedet Dk Z (v. Vagabond de La Pomme) nog te klasseren bij de zevenjarige paarden en eindigde uiteindelijk nog tiende.