Dutch Masters: Marée Jansen laat alle concurrentie achter zich in het 1m20

Dutch Masters: Marée Jansen laat alle concurrentie achter zich in het 1m20

Tijdens de Dutch Masters was er dit weekend niet enkel aandacht voor de topruiters; iedereen kreeg de kans om mee te doen aan dit geweldige event. Zo werden er op zaterdag verschillende rubrieken voor de ponyruiters en de regionale ruiters georganiseerd. In het 1m20 reed Marée Jansen naar de overwinning. Zij rekende op Dialinde (v. Cardento) om in 30,32 seconden foutloos rond te springen. Ze was hiermee ruim de snelste. 

Hilde Veenstra volgde op de tweede plaats. Zij kon in het zadel van Daniëlla DLS (v. Vaillant) een foutloze ronde achter haar naam noteren en stopte de chrono na 32,78 seconden. Emmy Gradussen en Bandito (v. Untouchable Z) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,82 seconden. 

Siebe Kramer (Cayenne Z) en Jade Rolfes (Blaze Away Queen) eindigden op plaatsen vier en vijf;

In het 0,90 cm/1m voor DE pony's was Neya Klooster de beste. Zij reed Officier (v. Vedet van de Vondelhoeve) naar de overwinning door in 28,12 seconden een foutloze ronde te springen. July van der Velden-Jonkers sprong op haar beurt naar de tweede plaats. Zij noteerde met Power Girl (v. Condor Ox) een foutloze ronde achter haar naam in 29,67 seconden. Feline Oomen en Koedijk's Starlight (v. Kinou des Marrinniers) namen het brons mee naar huis. 

Lisa van de Berg (Damian K) en Quincy Huiswoud (Millstream's No Limit) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf.

In het 90cm/1m voor C-pony's reed Sanne van Hoof naar de overwinning. In het zadel van haar Roosendaal's Lollipop (v. Jonker's Olivier) sprong ze een foutloze ronde in 28,82 seconden. Hiermee was ze duidelijk de snelste. Sanna Adriaans en Mackintosch (v. Goliath van de Groeneweg) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul op het scorebord houden en finishten in 30,90 seconden. Jolien Duijts en Pablo R vervolledigden de top drie na een pijlsnelle barrage in 27,98 seconden. Helaas tikten ze hierbij één balkje uit de lepels.

Imke Boden (Hoge Linthorst Ali B) en Lance Adelaars (Quicky vh Wilderhof) vervolledigden de top vijf.

In het 70cm voor B-pony's tot slot, was Ima van der Velden de winnares. Zij sprong een foutloze ronde met haar Pablo R, voldoende om de overwinning mee naar huis te nemen. Mees Blommestein en Kantje's Ee-Girl volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een knappe nulronde achter hun naam in 27,85 seconden. Fabiënne Raijmakers en Ollie vervolledigden de top drie. Zij kwam niet in de buurt van het hout en finishten in 28,57 seconden. 

Femke Wouters (Amanda's Lisa) en Floor Meesters (Sterre) waren goed voor de vierde en de vijfde plek.

Klik hier voor alle resultaten