Vrieling en Van der Vleuten zorgen voor vuurwerk in Derby van Dutch Masters

Vrieling en Van der Vleuten zorgen voor vuurwerk in Derby van Dutch Masters

In Den Bosch werd zonet één van de hoogtepunten van het weekend gesprongen: de indoor Derby van de CSI5* competitie. Zestien combinaties waagden hun kans in deze uitdaging van formaat en dat leverde spektakel op met uiteindelijk een Nederlandse winnaar. Jur Vrieling kon in het zadel van de KWPN-er El Rocco (v. VDL Zirocco Blue) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 81,64 seconden, ruim voldoende om de overwinning mee naar huis te nemen.

Ook de tweede plaats ging naar een Nederlander: Olympisch medaillewinnaar Maikel van der Vleuten zadelde de BWP-merrie Kamara van't Heike (v. Epleaser van't Heike) om in 84,01 seconden foutloos rond te springen. Dit leverde hen de zilveren medaille op. Nederland op goud en zilver, het thuispubliek kreeg dus zeker waar voor zijn geld! De derde plaats was voor Denis Lynch. Hij kreeg drie strafpunten achter zijn naam. Zijn GC Chopin's Bushi (v. Contendro II) kwam na 81,58 seconden over de finish maar drie strafseconden resulteerde in een tijd van 84,58 seconden.

De beste Belgische én beste amazone werd Gudrun Patteet. Zij reed Sea Coast Monalisa van't Paradijs (v. Bamako de Muze) naar de finish in 82 seconden rond maar ook zij kreeg drie strafseconden achter haar naam. Joseph Stockdale en Equine America Bingo du Chateau (v. Quaprice Bois Margot) vervolledigden de top vijf.

Lowie Joppen (Important Style) en Kim Emmen (Nash vh Lilleveld) konden ook naar een top tien klassering rijden. Ze eindigden respectievelijk op de achtste en de negende plaats.

Klik hier voor de resultaten