Duitse Riesenbeck International wint GCL Monaco, Smolders beste Nederlander in GP-kwalificatie

Duitse Riesenbeck International wint GCL Monaco, Smolders beste Nederlander in GP-kwalificatie


Emanuele Gaudiano uit Italië en Henrik von Eckermann uit Zweden, lieten in de eerste ronde beide foutloze ritten zien met indrukwekkende snelheid. Gaudiano won deze eerste omloop in het zadel van de immer indrukwekkende Chalou (v. Chacco-Blue). De Italiaan liet de wereld nummer één, von Eckermann achter zich. De Zweed was in het zadel van Dzara Dorchival (v. Qlassic Bois Margot) een seconde trager dan Gaudiano. 

Eric van der Vleuten reed met Dreamland (v. Sunday de Riverland) de arena binnen. Ze sprongen met grote precisie over de hindernissen en lieten een foutloze ronde zien. Hoewel hun tijd van 68,43 seconden niet de snelste was, verdienden ze een eervolle derde plaats. Ook zoon Maikel, die momenteel als vierde gerangschikt staat op de wereldranglijst, kwam aan de start met Dywis HH (v. Toulon). Ondanks de sterke concurrentie en uitdagende hindernissen, werd hun foutloze ronde afgesloten met een snelle tijd van 71,05 seconden, wat hen een vijfde plaats opleverde. 

Julien Epaillard onklopbaar in LGCT GP-kwalificatie, Smolders beste Nederlander

In de tweede ronde was het Julien Epaillard die vroeg in de rubriek voor de snelste chrono zorgde. De Fransman reed Donatello d'Auge (v. Jarnac) in 60,75s foutloos naar de finish. Met nog zeven starters te gaan was Andreas Schou's tijd met I Know (v. Arezzo VDL) het dichtst bij Epaillard in de buurt, maar zelfs die tijd scheelde bijna vijf (!) seconden. Harrie Smolders was de laatste Nederlander aan de start en had Monaco NOP (v. Cassini II) onder het zadel. Het duo kreeg een springfout aangerekend maar had wel het beste Nederlandse resultaat, nipt voor van der Vleuten en Beauville Z NOP (v. Bustique).

Resultaten

TOP VIJF

1. Julien Epaillard (FRA) - Donatello d'Auge (v. Jarnac)
2. Andreas Schou (DEN) - I Know (v. Arezzo VDL)
3. Patrick Stühlmeyer (GER) - Drako de Maugre (v. Kannan)
4. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) - Grand Slam (v. Cardento)
4. Henrik von Eckermann (SWE) - King Edward (v. Edward)


Duitse Riesenbeck International wint GCL of Monaco, Smolders op twee

In de Global Champions League was Riesenbeck International onklopbaar. Christian Kukuk was de sterkhouder van het team met een foutloze ronde op zowel Just Be Gentle (v. Tyson) als Mumbai (v. Diamant de Semilly). Enkel Patrick Stühlmeyer's vier strafpunten op Drako de Maugre (v. Kannan) uit de eerste ronde werden aangerekend. 

Paris Panthers namen het zilver voor hun rekening. Harrie Smolders' balk in de tweede ronde met Monaco NOP (v. Cassini II) was ook bij dit duo het enige dat aangerekend werd, waardoor ze eveneens op vier uitkwamen. Samen met Ioli Mytilineou, die geen enkele fout maakte, kwam hij op twee.

Rome Gladiators kwamen op het brons. Shane Breen had zowel in de eerste als de tweede ronde een springfout op Haya (v. Mylord Carthago), terwijl Jérôme Guery foutloos bleef met Cristel (v. Diamant de Semilly) net als Michael Duffy ook geen fout maakte op Cinca (v. Casall). 

Resultaten