Doron Kuipers wint finale zesjarigen bij Sunshine Tour

Doron Kuipers wint finale zesjarigen bij Sunshine Tour

In het Spaanse Vejer de la Fronteira werden vandaag ook de finales verreden voor jonge springpaarden. Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de finale voor zevenjarige springpaarden. Uiteindelijk won Therese Henriksen met de 7-jarige Electric Joy (Diarado). Doron Kuipers en Hannibal Style VK Z wonnen bij de zesjarigen.

Het paar bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Seamus Hughes Kennedy met onder het zadel ESI Rocky (Stakkato Gold). De Britse amazone, Emily Sage vervolledigde het podium op de rug van Cadiz Z (Corydon van T&L).

Het paar werd opgevolgd door Felipe Amaral met Forpleasure du Moulin (Chin Chin) op vier en Karin Ernsting met Ping Pong van de Lentamel (Emerald) op vijf. België's Celine Schoonbroodt-De Azevedo plaatste zich eveneens in deze finale. Ze loodste haar Flashdance (Vigo d'Arsouilles) met tijdsfouten naar de negende plek.

Doron Kuipers en Hannibal onverslaanbaar

Bij de zesjarigen was er geen houden aan Doron Kuipers met de zesjarige Hannibal Style VK Z (Heineken VK). Het paar dook ruim één seconde onder de tijd van de Ierse springruiter, Seamus Hughes Kennedy met de zesjarige Curra Ferro (S Creevagh Ferro Ex Siebe). Het podium in deze 1.30m finale werd afgewerkt door Wilton Porter met de KWPN'er, Lingulio O (Singular LS La Silla).

Net buiten het podium volgde Jacob Hellström met Charles (Conthinder) op de vierde plaats voor Jodie Burchmore Eames met Contessa Z (Carrera VDL). Kim Emmen volgde in de prijzen op de zevende plaats met Eric Berkhof's Quo Vadis (Chacco-Blue). 


Results 7yo

Results 6yo