Doron Kuipers springt opnieuw twee keer op het podium in Deurne

Doron Kuipers springt opnieuw twee keer op het podium in Deurne

Nadat Doron Kuipers eerder vandaag al de 1m35/1m40-rubriek won op de Green Valley Estate in Deurne, deed hij in de 2* 1m40-1m45-rubriek bijna hetzelfde. Daar moest hij enkel Valeria Lienhop voorlaten. Verder kregen we nog een aartsmoeilijke 1* Grote Prijs waarin Kuipers opnieuw de beste Nederlander was.

In de 2* 1m40-1m45 rubriek slaagden acht combinaties erin door te stoten naar de barrage. Uiteindelijk was het Valeria Lienhop die met Candy Crush (v. Chacco Blue) de winnende tijd van 33,86 seconden wist neer te zetten. Doron Kuipers deed wel een zeer verdienstelijke poging. Met Davidguetta de Circee (v. Kannan) ging hij door de finish in een tijd van 34,20 seconden en dat leverde hem een mooie tweede plaats op. Alexa Larkin vervolledigde met Ditarca OH Z de top drie. 

Op de vijfde plaats zagen we Jurgen Stenfert en Idylle Of Romance (v. Andiamo) terug. Ook Marriet Smit-Hoekstra (Innsbruck Cooper) en Tamara Klop (Zapitola S Z) konden zich klasseren. 


CSI1* Grand Prix 1m35 - quasi onmogelijke opgave 

Foutloos blijven in de 1* Grand Prix bleek haast een onmogelijke opgave. Slechts één ruiter slaagde erin de nul te behouden en dat was Thiago Ribas Da Costa. Zijn paard Kassandra van't Heike (v. Epleaser van T Heike) liet alle balken in de lepels liggen en bleef daarbij binnen de toegestane tijd en zo wonnen zij als enige foutloze combinatie automatisch deze GP. Ook My Lady (v. Mylord Carthago) raakte geen balk aan, maar samen met haar ruiter Zoe Potter moest ze wel een puntje voor tijd incasseren. Het leverde hen de tweede plaats op. 

Doron Kuipers zorgde opnieuw voor de beste Nederlandse prestatie. Met Kerswin van't Roosakker (v. Echo van T Spieveld) kreeg hij vier strafpunten achter zijn naam, maar het was genoeg voor een mooie derde plaats. Johan Bergs (Valencia CI Z) en Patrick van der Schans (Divico) zagen we ook terug in de top vijf. Verder konden ook Teddy van de Rijt (Explosion), Stefan Mol (Kiek Um IS) en Alexander Vincentius (Jezebel W) zich nog klasseren.


Klik hier voor alle resultaten.