Daniel Bluman en Ladriano Z onverslaanbaar in CSI5* Grand Prix van Wellington

Daniel Bluman en Ladriano Z onverslaanbaar in CSI5* Grand Prix van Wellington

Slechts vier combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.60m Grand Prix in Wellington. In deze CSI5* Grote Prijs sprong uiteindelijk Daniel Bluman met Ladriano Z naar de winst. 

Alle vier de combinaties in de barrage wisten het foutloos te houden. Samen met de zoon van Lawito won Daniel Bluman uiteindelijk de proef met ongeveer een halve seconde voorsprong. Het duo werd op het podium opgevolgd door Shane Sweetnam en de 10-jarige James Kann Cruz. Karl Cook vervolledigde de top drie in het zadel van Kalinka van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve).

"Ladriano is een fantastisch paard op stal," vertelt Bluman na afloop. "Hij is heel groot, de moeilijkheid is dus om hem te kunnen controleren, zeker zijn galoppade. Mijn taak is dan ook hem op de best mogelijke plaats brengen in het parcours. Zolang ik een goede connectie kan aanhouden, het ritme erin houdt dan zijn we niet te kloppen."

De BWP-merrie werd eerder uitgebracht door Lorenzo de Luca.  Koen Vereecke en Andres Vereecke 's voormalige Igor van de Wittemoere (Cooper vd Heffinck) volgde net buiten het podium met Nayel Nassar. De top vijf werd afgewerkt door Eduardo Pereira De Menezes en Niels Nanning zijn voormalige H5 Elvaro (Calvaro Z).