Dutch Masters: Dubbeldam en Vrieling schitteren in pijlsnelle barrage Audi Prize

Dutch Masters: Dubbeldam en Vrieling schitteren in pijlsnelle barrage Audi Prize

In de Brabanthallen in Den Bosch werd de derde dag van een internationale CSI5* wedstrijd zonet afgesloten met Audi Prize. In deze 1m50 rubriek met barrage waagden 39 combinaties hun kans. Van dei 39 slaagden er negen in om een foutloze basisomloop te springen. Een barrage met negen moest dus beslissen wie met de overwinning naar huis zou gaan. Met topruiters als Scott Brash, Jur Vrieling en McLain Ward in de barrage stond er alvast één ding in de sterren geschreven: het zou een ontknoping van formaat worden! 

Snelle resultaten

1. Max Kühner - Up Too Jacco Blue

2. Victor Bettendorf - Astuce de la Roque

3. Hendrik von Eckermann - Glamour Girl


Dat het publiek waar voor hun geld kreeg, was wellicht een understatement. Iedere ruiter gooide alles in de strijd om de overwinning in de wacht te slepen. Victor Bettendorf was de eerste die erin slaagde om een kanjer van een tijd neer te zetten. In het zadel van Astuce de la Roque (v. Kannan) slaagde hij erin om de nu te behouden. Hij klokte af in 32,94 seconden. Het leek erop dat niemand erin zou slagen om die tijd scherper te stellen maar dat was buiten Max Kühner gerekend. Hij slaagde erin om met Up Too Jacco Blue (v. Chacco-Blue) bijna een volle seconde sneller te zijn. Het duo stopte de chrono na 31,93 seconden.

De derde plaats ging naar Henrik von Eckermann. De Zweedse nummer een van de wereld reed Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) foutloos rond in 33,14 seconden.

De rest van de top vijf bleef volledig in handen van Nederlandse ruiters. Jeroen Dubbeldam rekende op de relatief onervaren Investment (v. Kannan) om naar de vierde plaats te springen. De hengst heeft nog niet erg veel ervaring op dit niveau maar slaagde er wel in om een foutloze barrage achter zijn naam te noteren in 34,01 seconden. Jur Vrieling en Comme-Laude W (v. Comme Il Faut) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 34,09 seconden.

Klik hier voor de resultaten