Bianca Schoenmakers in KNHS College Tour

Bianca Schoenmakers in KNHS College Tour

Woensdagavond 13 november staat de KNHS College Tour in het teken van het springen. Een praktische avond voor ruiters en instructeurs, waarbij springen in de klasse B tot met de klasse ZZ aan de orde komt. Deze avond krijg je antwoord op heel veel vragen die je misschien wel hebt over het springen. Hoe bereid je jezelf of je leerlingen voor op een rijstijlrubriek. En waar zou een jury meer aandacht aan moeten besteden? Ben je instructeur of jurylid? Dan behaal je 50 theoriepunten op je basiskwalificatie (instructeurs) of overige kwalificaties (juryleden)

Waarom is de rijstijlbeoordeling in de klasse B belangrijk voor het doorstromen naar de klasse L waar de barrage op tijd wordt verreden. En als de barrage op tijd is hoe train je je paard daar dan voor. Kun jij in de barrage voluit gaan en past dit bij de opleiding van je paard? Hoe komt het dat veel ruiters de overgang van de klasse L naar de klasse M moeilijk vinden. Is het alleen de driesprong of komt het omdat je opeens wel “passend” bij de hindernis moet kunnen rijden?
Bianca geeft deze avond les aan 3 groepen. Een groep beginners waarbij de stijlbeoordeling aan de orde komt, een groep L/M combinaties en een groep Z/ZZ combinaties.

meer info: KNHS.NL