Van Grunsven en Wennemars zijn het roerend eens bij KNHS Talentenplan

Van Grunsven en Wennemars zijn het roerend eens bij KNHS Talentenplan

Op het Nationaal sportcentrum in Papendal werd maandag 14 oktober een introductiebijeenkomst georganiseerd voor de deelnemers aan het KNHS Talentenplan. De jeugdruiters maakten kennis met succesvolle voorgangers, de bondscoaches en konden diverse masterclasses en inspiratiesessies volgen.

Naast deze bijeenkomsten konden de deelnemers een tweetal masterclasses volgen. Onderwerpen waaruit men kon kiezen waren: Paardenvoeding, veterinair advies over het reizen met een paard naar het buitenland, communicatie en het gebruik van social media, voeding en leefstijl, humane doping en fysieke gezond en fitheid.


“Ik kan het op vele manieren uitleggen, maar de essentie van topsport is winnen”, vertelt de oud-schaatseR, Erben Wennemars. “Het team dat je om je heen hebt is een heel belangrijke tweede factor, maar ik ben in mijn sportjaren vooral directeur en grootaandeelhouder geweest van de BV Erben. En waar het voor mij allemaal om draaide is passie. Pure passie. Als je dat hebt en de energie om daar iets van de maken, dan volgt het winnen.”


Dat laatste punt benadrukt ook Anky van Grunsven, die aanwezig was als ambassadrice en als moeder van een Nationaal Talent, haar zoon Yannick Janssen van Grunsven. “Ik denk dat het belangrijk is dat de jeugd hier vandaag gemotiveerd raakt met hun leeftijdsgenoten. Daarbij is het mooi dat de ouders erbij betrokken worden. Een punt wat Erben ook meenam in zijn verhaal. Het moet uit de ruiters zelf komen. We kunnen ze als ouders en vanuit het KNHS Talentenplan van alles bieden, maar uiteindelijk moeten zij het doen en niet alles en iedereen eromheen.”


bron: KNHS.nl