Bart Lips is Nederlandse sterkhouder in CSIO3* Grand Prix Ebreichsdorf

Bart Lips is Nederlandse sterkhouder in CSIO3* Grand Prix Ebreichsdorf

Tijdens de CSIO3* Grote Prijs van Ebreichsdorf stonden de hindernissen  1.50m hoog. De winst werd uiteindelijk uitgedeeld na een barrage met acht. Roy van Beek won uiteindelijk de Grand Prix. Bart Lips strandde als beste Nederlander net buiten het podium.

België's Roy van Beek was de eerste aan de start in de barrage met zijn 13-jarige Chacco Me Biolley (Chacco-Blue). De Belg zette de toon met een foutloze barrage in 39,02 seconden. Bart Lips verbeterde de chrono van de Belg met zijn Davinci Z (Dutch Capitol). Het Nederlandse duo tikte echter wel twee balken uit de lepels, wat uiteindelijk resulteerde in de zevende plek. De Belg won uiteindelijk de rubriek.

Slechts twee combinaties finishten de herkansing foutloos. Giacomo Casadei volgde met Let's Go FZ voor Fritz Kogelnig Jun. Met BG Conquisto (Clarimo).

Doron Kuipers wint Youngster Finale

Eerder vandaag won Doron Kuipers de Youngster finale bij de Oostenrijkse organisatie. Kuipers plaatste zich eerder deze week telkens in de kwalificaties. Samen met Hannibal Style VK Z (Heineken VK) bleef de Nederlander Rikke Haastrup met Early F (Eldorado van de Zeshoek) en Constantin Cojocariu met Londa voor. Net buiten het podium volgde Bart Lips met Lancaster W (Glenfiddich VDL) foutloos op de zesde plek.

Alle uitslagen