Kevin Jochems knap tweede in loodzware 1.60m CHIO Grand Prix Rotterdam

Kevin Jochems knap tweede in  loodzware 1.60m CHIO Grand Prix Rotterdam

De 1.60m Longines Grote Prijs van Rotterdam leverde topsport met vijftien combinaties aan de start van de barrage. Halfweg de barrage zette Kevin Jochems een snelle chrono van 37,20 seconden met de 13-jarige Cornetboy (Cornet's Stern). Enkel de laatste combinatie aan de start, Daniel Coyle met de 14-jarige Oak Grove's Carlyle (Casall) wist deze chrono te verbeteren en won zo de eerste prijs, goed voor ruim 37.000 euro. De derde trede van het podium kwam op naam van Julien Epaillard met de 10-jarige Caracole de la Roque (Zandor Z).

Eerste aan de start van de barrage was Loli Mytilineou met de 11-jarige BWP-ruin, L'artiste de Toxandra (Toulon). Het duo zette de toon met twee springfouten. De Zweed, Douglas Lindelöw volgde met de 13-jarige Cheldon (Chacco-Blue) aan de start. De Zweed tikte onderweg één balk uit de lepels. Olivier Philippaerts en de 11-jarige BWP-hengst, Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue) finishte met hetzelfde resultaat.

Het was wachten tot de vierde starter, Kevin Staut voor de eerste foutloze barrage rit genoteerd werd. Kevin Staut sprong zo met Bon Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) naar de leiding van het klassement. Opvolger Lars Kersten deed een verwoede poging deze prestatie te verbeteren. 

In het zadel van de 13-jarige KWPN-ruin, Emmerton hield Kersten het foutloos maar was  ongeveer een halve seconde trager. Een reeks van foutloze barrage prestaties volgde. Julien Epaillard verbeterde meteen de chrono met net geen twee seconden. De Fransman nam zo met de 10-jarige SF-merrie, Caracole de la Roque (Zandor Z) de leiding over van landgenoot Kevin Staut.

Patrick Lemmen volgde met Exit Remo (San Remo). Onder een enthousiaste motivatie van het thuispubliek loodste Lemmen zijn 13-jarige KWPN-ruin foutloos naar de tweede plaats. De Belgische deelnemers kampten opnieuw met pech. Zo tikte Pieter Devos met de negenjarige Nascar van 't Siamshof (Emilion) een balk uit de lepels. Kort nadien zette Kevin Jochems een record chrono met de 13-jarige Cornetboy (Cornet's Stern). 

Enkel de laatste combinatie aan de start, Daniel Coyle met de 14-jarige Oak Grove's Carlyle (Casall) wist deze chrono te verbeteren en won zo de eerste prijs, goed voor ruim 37.000 euro. 

Uiteindelijke top vijf

Coyle won zo de 1.60m Grote Prijs voor Kevin Jochems en Julien Epaillard. Net buiten het podium sprong Patrick Lemmen met de 13-jarige Exit Remo foutloos naar de vierde plaats voor Gregory Cottard met de 11-jarige Bibici (Norman Pre Noir). 

Ook Lars Kersten strandde als traagst foutloze in de top acht. Kersten stelde zich na afloop op, op de zevende plek.

Uitslag