Bart Bles naar vijfde plaats in Grote Prijs Bonheiden

Bart Bles naar vijfde plaats in Grote Prijs Bonheiden

Slechts vijf combinaties weten zich te plaatsen voor de barrage van de tweesterren Grote Prijs in Bonheiden. Deze rubriek over een hoogte van 1m45 kende een totaal van 60 deelnemers. 

Quick results:

1. Kenneth Cheng - Tyson AZ

2. Brent Gaublomme - Caol Ila Birdavenue

3. Dieter Vemeiren - Piepke 111 Z

Voor Nederland kwam Bart Bles als eerste barrageruiter in de ring. Hem zien we vandaag in actie met de KWPN-er Expert (Tangelo van de Zuuthoeve) die hij in 42.95 seconden door de barrage stuurde. Hij liep daarbij wel 4 strafpunten op en werd uiteindelijk vijfde. Kenneth Cheng zadelde zijn Tyson AZ (TSar Hero) met wie hij in 42.15 seconden de tijd op scherp weet te zetten voor de andere combinaties. Niemand blijkt aan zijn tijd te kunnen komen en zo schrijft hij hier de overwinning op naam. 

Het is dan de beurt aan de Belgen en zo rijdt Dieter Vemeiren de ring binnen met de Zangersheide merrie Piepke 111 Z. Zij bewijzen dat het nog sneller kan met een tijd van 41.04 seconden maar krijgen helaas 4 strafpunten tegen. Toch is het genoeg voor een mooie derde plaats. Brent Gaublomme en Caol Ila Birdavenue (Eros Platiere) rijden een wat rustigere ronde en gaan voor een foutloos parcours. Met 46.15 seconden eindigen ze daarmee op de tweede plaats. 

De Portugees Henrique Drumond en Goya Equigenne krijgen 4 strafpunten tegen en zien we terug op de vierde plaats. 

Op de zesde plaats eindigde Bart de Bruijn met Air Max met 1 strafpunt voor tijd in de eerste omloop. Dit overkwam ook Lennard de Boer die met Florencio op de negende plaats eindigde. De Belg Odile Gierech zadelde Classico van de Helle met wie hij op een tiende plaats eindigde. 

Resultaten

F: Roy Maurice Provoost