Ella Wolleswinkel wint met Capone T de 1.30m in de KNHS Hartog Competitie

Ella Wolleswinkel wint met Capone T de 1.30m in de KNHS Hartog Competitie

Op de bodem van Green Valley Estate konden ruiters tijdens de KNHS Hartog Competitie genieten van verschillende parcours. Naast de klassieke twee fasen proeven, werden er ook proeven op rijstijl gequoteerd. Ella Wolleswinkel haalde winst in de 1.30m op rijstijl, en bij de pony's kon Lieselot Kooremans zich bewijzen. 

Paarden
Eén fout voor Aimée van den Berg in de 1.35m

In de klassieke 1.35m kwam Aimée van den Berg met Kaspar van de Roten Z als enige aan de start. Het duo moest vier strafpunten noteren in de eerste fase. 


Winst voor Ella Wolleswinkel in de 1.30m
Ella Wolleswinkel reed naar de eerste plaats met Capone T (Casado) in de 1.30m proef op rijstijl. De combinatie kon foutloos rijden met een tijd van 71.05 seconden. Voor stijl behaalde ze 72.5 punten. De tweede plaats kon ze ook op haar naam schrijven, deze keer met KWPN-merrie MyBella (Cornet Obolensky). De derde plaats was voor Emma Heijligers met Kwandor (Nabab De Reve). 

1.20m-goud voor Stella Heijligers 
Waar ze in de 1.30m brons naar huis nam, kon Stella Heijligers in de 1.20m goud naar huis nemen. Dat deed ze met de twaalfjarige Circee de la Haye (Norman Pre Noir). Na een dubbele foutloze ronde, reed het duo met een tijd van 35.17 seconden door de eindchrono. Het zilver van deze proef was eveneens voor Heijligers. Met ICreative's Jiske V van de Doornhoeve (Harley Vdl) reed ze een tijd van 36.01 seconden. De derde plaats was hier voor Sam Naus met Joel (Andiamo). 


Mees Boeren haalt 85 punten voor stijl in de 1.10m
In de 1.10m proef op rijstijl met barrage was het Mees Boeren die de eerste plaats op zijn naam kon schrijven. Met Barolo H (Balzaci) kon hij na twee foutloze rondes met een tijd van 39.95 door de chrono rijden. Voor stijl kreeg het duo 85 punten. Op de tweede plaats landde Mayke Leusink met Nikita L (Hermantico). Het duo kreeg met 90 punten een hogere score voor stijl, en wist met een tijd van 35.17 seconden ook sneller te rijden dan Mees Boeren, maar moest in de tweede fase vier stafpunten noteren. Willem Schaap eindigde met Quantas 15 (Quintero) op de derde plaats. 

Pony's
1.20m-winst voor Lieselot Kooremans 

In de 1.20m-proef bij de pony's wist geen enkele combinatie een foutloze barrage af te leggen. Het was Lieselot Kooremans met Vertige de Belebat (Zodiak SL) die de snelste tijd aflegde en zo de eerste plaats op haar naam schreef. Joelle Muijres landde met Zenzi Girl (Zenzi Boy V D K) op de tweede plaats. Ella Wolleswinkel kon met Glencroft Mac (Machno Carwyn) brons naar huis nemen. 

Chloë Yacob haalt 83.5 punten voor stijl in de 1.10m
Chloë Yacob kon in de 1.10m proef op rijstijl de eerste plaats behalen. Met Stayershof's Benefit (Krachtpatser) kreeg ze 83.5 punten voor stijl en reed ze met een tijd van 34.36 door de chrono. Tessy van der Velden jonkers reed met Kaspar van Orchid's (Kanshebber) naar de tweede plaats. De top drie sloot Pedro Weber Mansur Guerios af met King Edward (Kielshoop Honeymill). 

Bekijk hier de resultaten