Doron Kuipers en Henk van de Pol pakken prijzen in 5* Grand Prix Helsinki

Doron Kuipers en Henk van de Pol pakken prijzen in 5* Grand Prix Helsinki

Slechts zeven combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing in de 1.60m CSI5* Grote Prijs van Helsinki. Voor Nederland sprongen Doron Kuipers en Henk van de Pol in de prijzen.


QUICK RESULTS
1. Robert Whitaker - Catwalk IV
2. Marlon Zanotelli - Diesel GP Bois Madame
3. Henrik von Eckermann - Best Boy 2


Van bij het begin zette Robert Whitaker de toon met de 16-jarige Holsteiner ruin, Catwalk IV. Samen met de Colman-zoon klokte Whitaker foutloos af in 35,89 seconden. Marlon Modolo Zanotelli deed een knappe poging die tijd te verbeteren met de 10-jarige sBs-hengst, Diesel GP du Bois Madame (Cassius).

Samen met Tal Milstein's gekeurde hengst stopte de Braziliaan de chrono op 35,98 seconden. De Zweedse springruiter, Henrik von Eckermann volgde op het podium met Best Boy 2 (Contagio).

Net buiten het podium plaatsten Denis Lynch met GC Chopin's Bushi (Contendro II) en Yuri Mansur met Alfons Ra (Aromats) zich op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Doron Kuipers volgde met één springfout in de basis op de achtste plaats. Samen met de 11-jarige Calido I-zoon, Charley bleef hij Henk van de Pol met Looyman Z (Numero Uno ) voor

uitslag