Amber Frederick wint tweede manche FEI Pony Trophy Mechelen

Amber Frederick wint tweede manche FEI Pony Trophy Mechelen

In Mechelen werd zonet de Grote Prijs TAO, voorbehouden voor de pony's over een hoogte van 1m35 gereden. 21 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek met barrage. Slechts drie combinaties konden de nul tijdens de basisronde behouden. Dit betekende een barrage met drie combinaties. 

Amber Frederick was met Easter BB (v. Rocky Grichet) de eerste die de ring in moest. Zij deed wat van haar verwacht werd en finishte in 31,21 seconden zonder springfouten achter haar naam. Het enige wat ze op dat moment kon doen was afwachten wat de combinaties na haar zouden doen. De tweede amazone die de ring inmoest, was Caragh Charlton. Zij slaagde er met Kosmo van Orchid's (v. Kanshebber) ook in om een foutloze ronde af te leggen, maar was net iets trager dan Frederick. De enige combinatie die Frederick op dat moment nog van de overwinning kon houden, was Rhys Williams. Hij tikte met Kosmo van K-Little Hero d'18 (v. Lexicon) één balk uit de lepels, wat dus resulteerde in de derde plaats. 

Alex Finnet (Still Got Me) en Emma Meric (Venise Des Islots) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats