Sanne Thijssen stuurt Keiralanda Vdm naar de overwinning in St-Tropez

Sanne Thijssen stuurt Keiralanda Vdm naar de overwinning in St-Tropez

Slechts zes combinaties schopten het tot in de barrage van de CSI3* 1.50 Longines Ranking rubriek van de Equestrian Cup in Saint-Tropez.

De overwinning werd geboekt door de BWP hengst New Libero One d'Asschaut (Van Gogh) onder de Fransman Thibault Touron. Met 34 honderdsten verschil hield het duo Sanne Thijssen van de overwinning. De Nederlandse werd op Cupcake Z (Chacco-Blue) tweede. Jeroen Appelen scoorde op de rug van Monte Blue PS (Monte Bellini) het brons.

Frédéric Vernaet en de 10-jarige Orak d'Hamwyck, een hengst van Tobago Z, werden vijfde. Voor hen kwam Alexis Heureux met de 9-jarige For Ever de Beaumont (Cornet Obolensky). De laatste in de barrage was de Zweedse Erika Lickhammer-Van Helmond op de KWPN merrie Koberlina TN (Eldorado vd Zeshoek). 

Resultaten

Thijssen schreef iets later de CSI3* 1.45m rubriek op naam. Leonie Peeters en de 12-jarige Balthazar Vp Wisbecq-dochter Godlike van de Kapel bleven in een tijd van 24,11s foutloos maar waren net niet snel genoeg om Sanne Thijssen van de leiderspositie te rijden. De Nederlandse amazone stopte de klok op 23,87s met de 9-jarige KWPN merrie Keiralanda Vdm (Douglas). Op drie kwam de Zweedse Antonia Petersson Häggström met de Eldorado vd Zeshoek-zoon, Lennox van de Zeshoek van fokker Paul Merckx. 

De dag eindigde voor Thijssen met een vierde plaats voor de 8-jarige Csf Whipper Snapper (Zirocco Blue) in de CSI2* 1.45m Longines Ranking rubriek. Kim Emmen en Highway (Clearway) besloten in deze proef op elf.