Henk van de Pol schittert in GP-kwalificatie van Opglabbeek

Henk van de Pol schittert in GP-kwalificatie van Opglabbeek

Nadat hij gisteren de overwinning greep in de CSI2* 1.35m rubriek bij het Sentower Park, sprong Henk van de Pol een dag later opnieuw naar het podium. In het zadel van No Fathers Girl (Verde Gaio, fokker: Postelmans) scoorde hij het brons in de CSI2* 1.40m rubriek. Wat later volgde hij ook in de top vijf van de Grote Prijs kwalificatie. 

De Duitse combinaties domineerden de hoogste plekken van het podium met winst voor Leonie Büttel en Midnight's Lady (Douglas). Landgenoot Michael Herhalt volgde met slechts vijf honderdsten meer op de klok voor Chacco MH (Chaccomo) op twee. 

Wout-Jan van der Schans besloot met de KWPN merrie Habrina (Eldorado vd Zeshoek) de top vijf. Binnen de top tien zagen we op negen nog de 9-jarige KWPN ruin King Lepantino (Arezzo VDL). 

Resultaten

Als afsluiter op vrijdag werd de CSI2* 1.45m Grote Prijs-kwalificatie afgewerkt, die meetelde voor de Longines Ranking. Onder van de Pol zat de Bolero Ex Cayman-hengst B Captain Norman, die van al het hout afbleef. Het duo noteerde een vierde plaats. Op vijf volgde Roelof Bril met de KWPN hengst Iberico (Contendro I). Roosje Brouwer vulde het rijtje verder aan en werd zesde op Kerswin van't Roosakker (Echo Van T Spieveld).