Sabrina van Rijswijk en Mowgli van Polderzicht rijden ereronde in Gent

Sabrina van Rijswijk en Mowgli van Polderzicht rijden ereronde in Gent

Op vrijdagochtend werd de Flanders Horse Expo in Gent geopend met de CSI2* 1.35m rubriek. De Nederlandse combinaties waren opnieuw goed van de partij en kleurden mee de ochtendrubriek in. 

Sabrina van Rijswijk nam een uitstekende start op dag twee en startte foutloos in wat bleek een moeilijk parcours te zijn. In het zadel van Mowgli van Polderzicht, een 8-jarige ruin van Mosito van het Hellehof, bleef de Nederlandse amazone van het hout af en belandde op plaats zes. Kessy van Berlo nam ook een plek in de top tien op zich en werd negende met Pablo vd Donkhoeve (Etoulon). De laatste in de prijzen was Bas van der Aa met My Pilot (It's Possible).

Jules van Hoydonck stond met de 11-jarige dochter van Elvis ter Putte, Elize Z aan de leiding met een snelle tijd maar werd nog voorbij gestoken door Gianni Govoni. De Italiaan reed een halve seconde van de tijd af op Carte Blanche (Cartogran). Vic de Plecker domineerde met brons voor Corvette van't Koningshof Z (Clarissimo) terwijl de vierde plaats ook op zijn naam kwam met Ilypsho (Zirocco Blue). Thibeau Spits rondde de top vijf af op de rug van Virocondo Z (Va-Vite). 

Resultaten