Roy Weel en Johan Bergs zijn Nederlandse sterkhouders in Youngster Tour Kronenberg

Roy Weel en Johan Bergs zijn Nederlandse sterkhouders in Youngster Tour Kronenberg

De CSI competitie bij de Peelbergen werd afgetrapt door heel wat jonge paarden. Bij de 5- en 6-jarigen kon Roy Weel voor de beste plaatselijke notering zorgen terwijl Johan Bergs dat bij de 7- en 8-jarigen deed. 

In de eerste rubriek was er winst voor Karen Moeller Rohde en de 6-jarige Fiorina ASK (Dominator 2000 Z).  De door Frans Kenis gefokte BWP hengst Stormer van het Bevrijdthof (Inaico) kwam op twee gevolgd door Essalou T&L Z, een El Salvador-merrie uit de fokkerij van T&L. Roy Weel sprong met de KWPN merrie Nunya W, een dochter van Grandorado TN uit de fokkerij vanG.J. Wilgenhof naar de zesde plaats en was zo de beste Nederlandse combinatie. 

Laterwon Wilm Vermeir op de door Jill Goossens gefokte 8-jarige Zangersheide merrie van Bamako de Muze. Patrick Jonkmans had dan weer de beste 7-jarige onder het zadel en werd met Romulus van het Nederveld, een BWP ruin van Emerald van 't Ruytershof uit de fokkerij van Carl Toppet - Hoegars, tweede. Johan Bergs was de beste Nederlandse ruiter met zijn elfde plaats voor For Luna Cl Z (For Pleasure). Bas van der Aa kwam met de KWPN merrie Mighty Mouse Arw (Ice Breaker EB) van fokker A. Woudenberg op negen. 

De Duitse Anna-Lena Ewert won met de KWPN merrie Lady Vagabond (Vagabond de La Pomme, fokker: Stal Krol) in de andere uitslag van deze proef. Bergs viel hier nog nipt in de prijzen met een veertiende plaats voor Chicago vh Legitahof Z, een Zangersheidehengst van Chippendale Z.


Resultaten