Pim Mulder en Dunaghmore magnifiek met brons in hoofdnummer Lier

Pim Mulder en Dunaghmore magnifiek met brons in hoofdnummer Lier

In de CSI2* 1.45m Grote Prijs-kwalificatie bij het Azelhof, die tevens telde voor de Longines Ranking, zorgde Pim Mulder voor de eerste foutloze barrage op Dunaghmore en kon uiteindelijk nog het brons mee naar huis nemen. 

Zestien combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, vier van hen rijdende onder Nederlandse kleuren. De eerste foutloze rit kwam van Pim Mulder. De Nederlander zette de te kloppen tijd in het zadel van Dunaghmore (Ustinov) op 33,75s. Eerder kon Tani Joosten in een snelle 33,09s finishen met Galdal ME (Zambesi TN) maar kreeg daarbij ook een springfout aangerekend. 

Kort na Mulder's rit stak George Whitaker aan boord van Peanut (Barrichello) hen voorbij met 33,63s op de klok. Ook zijn eerste plaats was van korte duur want Vincent Lambrecht stuurde Catwalk Harry (Verdi TN) van fokker Ann Marie Blessington in een snelle 32,82s zonder fouten naar de eindmeet! 

Laatste aan de start was Jochen Munsterhuis. Hij stuurde de KWPN ruin Jaguar, een 10-jarige zoon van Arko III uit de fokkerij van H. Peeters, foutloos naar negen. 

Cyril Cools had in deze rubriek zijn internationaal debuut met Great Britain V, een 12-jarige sBs-ruin van Nabab de Reve die sinds het voorjaar van 2021 onder het zadel van Jérôme Guery vertoefde. Een succesvolle start voor het duo die foutloos bleef. 

Resultaten