Lars Kersten en Funky Fred Marienshof Z bovenaan in hoofdnummer 's Hertogenbosch, Zanotelli wint

Lars Kersten en Funky Fred Marienshof Z bovenaan in hoofdnummer 's Hertogenbosch, Zanotelli wint

Op zaterdagavond besloot de Dutch Masters in de Brabanthallen met de CSI5* 1.55m Audi Prize. De rubriek scheidde duidelijk het kaf van het koren want slechts drie ruiters bleven overeind in het uitdagende parcours. 

Even leek het erop dat het een Braziliaans onderonsje zou worden tussen Marlon Modolo Zanotelli en Yuri Mansur tot Scott Brash, als voorlaatste aan de start, het een barrage met drie maakte. In het zadel van Hello Valentino kwam hij als eerste aan de start in het verkorte parcours. Iets te veel risico richting de stijl van Rolex leidde tot een stilstand van zijn paard. Zanotelli was als tweede aan de beurt op Cornest. Het duo zorgde voor een foutloze rit in 38,73s. Als laatste kon Mansur de winst nog eigen maken maar ook hij ging op Catch Me Marathon in de fout en werd tweede.

Lars Kersten zorgde voor het beste Nederlandse resultaat en stuurde Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze) naar de zevende plaats met een springfoutje. Ook Kevin Jochems en Willem Greve kregen vier strafpunten aangerekend. Zo kwam Jochems met Casillas van de Helle (Casall) op negen gevolgd door Greve en Pretty Woman van 't Paradijs (Vigo d'Arsouilles) op tien. 

Begin dit jaar maakten Pieter Devos en Jade vd Bisschop voorzichtig hun rentree in de springpiste. De dochter van Ogano Sitte lijkt helemaal terug van weg. Devos reed een beloftevolle rit met de 15-jarige merrie die hij eind 2021 aan de kant moest zetten wegens een blessure. In hun eerste CSI5* terug samen tikte het duo slechts één balk uit de lepels maar reed verder een voortreffelijke ronde wat hen de zesde plaats opleverde. 

Resultaten