Marc Houtzager schittert in 5* hoofdnummer La Baule

Marc Houtzager schittert in 5* hoofdnummer La Baule

Marc Houtzager zorgde voor de beste Nederlandse uitslag in de 5* hoofdrubriek van La Baule. Over 1.50m hoge hindernissen stuurde hij Sterrehof's Dante NOP (v. Canturano) naar de top tien. 

Houtzager wist als enige Nederlander al het hout onaangeroerd te laten in de 1.50m hoofdrubriek en had daarvoor ingezet op Sterrehof's Dante NOP. De vijftienjarige KWPN-merrie maakte geen enkele fout en was snel genoeg om de achtste plaats op te eisen. Een springfout van Flying Jackie (v. Nabab de Reve) hield Kevin Jochems van een hogere notering dan 27 en ook Pim Mulder kreeg met Memphis Z (v. Mylord Carthago) vier strafpunten aangerekend waardoor hij 38ste werd.

De strijd om de podiumplaatsen was een bikkelharde. Op drie zagen we een andere Ierse combinatie: Max Wachman en Quintini (v. Quintender 2). Zij moesten met twee honderdsten de Franse Nicolas Delmotte voor hen dulden, in het zadel van de BWP'er Ilex VP (v. Diamant de Semilly). De snelste tijd werd gereden door Marcus Westergren en de Zangersheide merrie Fellaini de Liebri Z, een dochter van Faustino de Tili.

Gregory Wathelet (BEL) kwam als dertiende van de 61 deelnemers aan de start en had Ace of Hearts onder het zadel, een dertienjarige ruin van Aliandro B. Het duo zette hun tijd op een scherpe 65,25 seconden en was zo goed voor de vijfde plaats. Met slechts één honderdste verschil bleef de Ier Cian O'Connor met Checkter (v. Cellestial) voor op Wathelet.

Resultaten