Mans Thijssen en Hello staan hun mannetje in loodzware Grote Prijs Opglabbeek

Mans Thijssen en Hello staan hun mannetje in loodzware Grote Prijs Opglabbeek

In het Sentower Park heeft Mans Thijssen met Hello voor een Nederlands topresultaat gezorgd. Het duo kon zich als een van de weinige plaatsen voor de barrage! 

Het 1.55m hoge parcours werd verreden met een basisronde en barrage. 50 combinaties hadden zich geselecteerd voor deze hoofdrubriek, waarvan er slechts acht de barrage wisten te bereiken. Mans Thijssen wist zich met Hello, de elfjarige KWPN hengst van Alano te plaatsen voor deze fase. Hello kon wederom alle hindernissen onaangeroerd laten en besloot deze hoofdrubriek met de vierde plaats onder Thijssen, die 10.000 euro rijker is. 

De winst kwam op naam van Jana Wargers. De Duitse amazone hield er met Dorette (v. Dollar du Murier) een foutloze barrage op na in een tijd van 34,12s. Marlon Modolo Zanotelli stuurde Deesse de Coquerie (v. Consul DI Vie Z) foutloos rond in een tijd van 34,54s en werd tweede. De Italiaan Emanuele Camilli vervolledigde het podium en had de BWP ruin Odense Odeveld onder het zadel. De negenjarige zoon van Diamant de Semilly kwam over de finish in 36,81s. 

Resultaten