TeamNL Eventing haalt het Olympisch Ticket binnen, Groot-Brittannië pakt goud

TeamNL Eventing haalt het Olympisch Ticket binnen, Groot-Brittannië pakt goud

De Nederlandse eventers zijn in hun opzet geslaagd! Het Olympische ticket dat voor het rapen lag kwam in Nederlandse handen. Het EK kwam op naam van een sterk dominerend Brits team.

Het Nederlandse eventingteam komt aan de start op de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Hoewel TeamNL achtervolgde op het Belgische team, dat ook een ticket wist binnen te halen, hebben ook zij een kwalificatie veroverd. 

Voor het Britse team hebben Rosalind Canter en Kitty King het sterkst gepresteerd. Voor Canter was er individueel de gouden medaille met Lordships Graffalo terwijl King het zilver veroverde op Vendredi Biats. Het Duitse team kwam op de tweede plaats, ook zij hadden een individuele medaillewinnares met Sandra Auffarth dat brons kreeg met Viamant du Matz. Het brons ging naar Frankrijk. 

Het Nederlandse team behaalde de achtste plaats. De Nederlandse sterkhouder was Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ du Tailleur (v. Quidam de Revel). Voor hen was er de zeventiende plaats in het eindklassement individueel. Voor Heffernan was er de dertigste plaats met Gideon (v. Lucky Boy). Sanne De Jong volgde op 33 met Enjoy (v. Cartano). 

Resultaten