Manon Hees verovert brons in Grote Prijs Sentower Park

Manon Hees verovert brons in Grote Prijs Sentower Park

De internationale jumping bij Sentower Park kende vandaag zijn apotheose tijdens de 2* 1.45m Grote Prijs. Niet alleen was dit de hoofdrubriek van de dag, en week, maar hier konden ook nog eens Longines Ranking punten worden gesprokkeld. Manon Hees en Kamiel van het Langwater (Wiensender) kaapten hier als een duiveltje uit een doosje zeer verdiend de bronzen medaille weg.

Van de 58 deelnemers aan deze proef mochten er veertien door naar de barrage. Het was dus een kwestie van snel en behendig rond te geraken, waarbij geen ruimte was voor fouten. Voor het iconische duo Jos Verlooy en Igor (Emerald) bleek dit een koud kunstje, en met een chrono van 36.53 seconden sprongen ze naar de kop van het klassement. Enkel Harry Allen wist het vuur nog even aan de schenen van Verlooy te leggen, maar kwam uiteindelijk samen met Calculatus (Cachassini) net 9 honderdsten te kort. Onze landgenote Manon Hees was met Kamiel van het Langwater goed voor de derde tijd en ontving zo de bronzen medaille.

Ook Frank Schuttert en Hero (Cantos) behielden over de hele lijn de nul, maar kwamen in tijd toch wat te kort waardoor ze als achtste eindigden. Maikel van der Vleuten's O'Bailey vh Brouwershof (Darco) tikte tijdens de barrage één balk uit de lepel, wat hen naar de tiende plaats stuurde. Als laatste was er ook voor Kevin Beerse met Gilona AO (Zavall VDL) nog een klassering als vijftiende. De combinatie sprokkelde in de basisomloop één jammerlijke tijdsfout.

Vind de volledige uitslag hier