Pech voor Nederlands team na cross van Military Boekelo

Pech voor Nederlands team na cross van Military Boekelo

Tijdens het cross onderdeel van Military Boekelo is het Nederlandse team buiten strijd gezet. Door weigeringen bij Thierry van Reine en Tim Lips, wisten slechts twee van de vier teamleden te finishen. Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong konden hun cross wel uitrijden, maar kwamen daarmee één vervolledigde rit te kort om het team nog te redden. Groot-Brittanië bouwde hun leiding verder uit tijdens dit onderdeel, Nieuw-Zeeland staat tweede.

Thierry van Reine ging voor Nederland als eerste van start in het zadel van ACSI Harry Belafonte (Heraldik XX). Helaas kreeg van Reine kreeg al op het tweede water problemen, waar Harry Belafonte weigerde de waterinsprong te nemen. Het duo moest zo opgeven, wat een enorme domper is op de afscheidswedstrijd van de 19-jarige ruin.

Ook Sanne de Jong, die als tweede voor Nederland mocht aantreden, had vandaag niet haar beste dag. Haar Jersey MBF N.O.P. (Fibonacci) weigerde op hindernis 8B, en net als bij van Reine ging het ook op het tweede water even mis. Het lukte de Jong uiteindelijk wel om haar cross uit te rijden, waardoor een eerste resultaat achter hun naam kon zetten.

Als derde aan zet wist Janneke Boonzaaijer met de 12-jarige Ier Bouncer (Killinick Bouncer) een prima cross te rijden, al liep ze wel enkele tijdsfouten op. Nog geen man overboord op dat moment dus! Alles kwam dus neer op de prestatie van Tim Lips en zijn nieuwe paard, Wicro Quibus (Quasimodo Z). Lips begon sterk, en legde het eerste deel van de cross foutloos af. Een weigering op hindernis 15A doordat het paard langs de verkeerde kant van de vlag sprong, strooide echter roet in het eten. Lips besliste vervolgens om de handdoek in de ring te gooien, waardoor er geen derde resultaat meer kwam voor het Nederlandse team.


De volledige uitslag van alle teams en individuelen kan je hier raadplegen.