Manon Hees schittert in top tien van GP-kwalificatie Sentower Park

Manon Hees schittert in top tien van GP-kwalificatie Sentower Park

In het Sentower Park was de hoofdrubriek van het sportief programma op donderdag de CSI2* 1.45M rubriek. Deze proef telde mee voor de Longines Ranking en was tevens ook een kwalificatie voor de Grote Prijs! Manon Hees zorgde voor het Nederlands kleur in de top tien. 

Met Capri Z, een elfjarige Zangersheide merrie van Catoki en tevens een merrie uit eigen fokkerij, liet Aurelien Lejeune het hout onaangeroerd en had daarbij ook de kortste tijd. Brecht Goossens sprong naar de top tie met Noukie Z (Nabab de Reve, fokker: Rob Santermans) en besloot met brons. De tweede plaats kwam in handen van Antonia Pettersson Häggström en Komme Vous, een achtjarige Comme il Faut nakomeling van Gja Moerings.

Manon Hees was in het zadel van Picco, een achtjarige hengst van Quint vh Maarlo de beste Nederlandse combinatie en werd tiende. Op twaalf volgde Caroline Devos-Poels met Message For You (Messenger). Verder scoorden Loewie Joppen (Jasper), Joost Martens (Mazzeltof vh Elkenhof) en Johnny Pals (Zarkava Hero Z) ook in deze proef.


LEES OOK: Frederike Staack voegt zich bij het Stephex team


De vierde plek was voor de KWPN merrie Jevenda (Verdi TN) onder Leonie Büttel. Op vijf kwam de BWP ruin Narcos vd Smidshoeve (Toulon) van fokker Hugo Stevens met Frederike Staack, de Duitse amazone die zich recent bij Stephex voegde.

Resultaten