Maikel van der Vleuten en Dywis HH nemen sterke start in Doha, Howley wint hoofdrubriek

Maikel van der Vleuten en Dywis HH nemen sterke start in Doha, Howley wint hoofdrubriek

De CSI5* 1.50m Longines Ranking-rubriek vormde tijdens het CHI Al Shaqab de hoofdrubriek op donderdag. Hoewel hier geen Nederlands kleur opviel in de uitslag, kon Maikel van der Vleuten eerder wel de top vijf bereiken in de CSI5* competitie. 

Richard Howley (IRL) kwam als winnaar uit de bus met Zodiak du Buisson Z, een 9-jarige grijze ruin van VDL Zirocco Blue uit Dutch Capitol Z. Howley's precieze rijden en de wendbaarheid van het paard hielpen hen de overwinning te behalen met een foutloze ronde in een tijd van 62,73 seconden. Simon Delestre (FRA) behaalde de tweede plaats met Dexter Fontenis Z, een ruin van Diarado, die foutloos rondging in 63,55 seconden, slechts fracties van een seconde achter de winnaar. Mark McAuley (IRL) eindigde als derde met GRS Lady Amaro (Amaretto D Arco), die het parcours foutloos aflegde in een tijd van 63,71 seconden.

Max Kühner (AUT) verzekerde zich van de vierde plaats met EIC Julius Caesar (Couleur Rubin). Christian Ahlmann (GER) maakte de top vijf compleet met Otterongo Alpha Z, een 10-jarige kastanjebruine hengst van Darco.

In de CSI5* 1.45m Longines Ranking-rubriek nam Maikel van der Vleuten een vlotte start op Dywis HH. Met de 13-jarige merrie van Toulon bleef hij foutloos en stevende af op de vierde plaats. De overwinning was hier voor Abdullah Alsharbatly en Dancing Wolf O.L. 

Alle resultaten