Kim Emmen en Kaiser Dmh winnen kwalificatieproef Lier

Kim Emmen en Kaiser Dmh winnen kwalificatieproef Lier

De Belg Mathieu Guery stond in de CSI2* 1.40m rubriek van Lier lang aan de leiding maar moest kort voor het einde toch nog zijn leiderspositie afstaan aan Kim Emmen. In deze kwalificatieproef zette de jongste Guery zich aan kop in het zadel van Callac de Cyrmanol (Quintago I). Hun chrono was de snelste tot de Nederlandse Kim Emmen aan de start kwam. Op de KWPN hengst Kaiser Dmh, een 9-jarige zoon van Cardento, stak de amazone de plaatselijke combinatie voorbij. 

Door het grote aantal deelnemers werd de uitslag in twee verdeeld wat betekende dat Guery toch nog de overwinning op naam kon schrijven met de 12-jarige ruin en. Bart Clarys werd tweede in combinatie met de BWP hengst Oxygene du Marais DD, een zoon van Kannan uit de stallen van Filip De Dycker. Voor Charlotte Bettendorf en de Zangersheide merrie Tirelire T&L Z (Toulon) van fokkers Cedric en Delphine Tilleman was er ook de tweede plaats.

Voor Leopold van Asten werd met de KWPN merrie VDL Groep Victoria (Do Spiritvo) de vierde plaats genoteerd. Tani Joosten en Galdal ME (Zambesi TN) sprongen naar zeven en ook Britt Schaper kon zich klasseren met een negende plaats voor Bokito V.D. Woestenheide (Brantzau). Berber Dijkman zagen we terug op twaalf met Coberlina Z (Casimo). 

Resultaten