Ingmar De Vos, FEI voorzitter, nu ook voorzitter bij ASOIF

Ingmar De Vos, FEI voorzitter, nu ook voorzitter bij ASOIF

Ingmar De Vos is de enige kandidaat voor het presidentschap van de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF). De Belg is uitvoerend voorzitter bij de Internationale Paardensport Federatie (FEI) maar zal nu ook de rol van voorzitter gaan vervullen bij de Association of Summer Olympic International Federations (ASOIF).

De derde ambtstermijn van de huidige president, Francesco Ricci Bitti, eindigt op 31 december 2024. De bekendmaking van de president zal plaatsvinden tijdens de 48e Algemene Vergadering op 9 april in Birmingham.

De president wordt gekozen bij geheime stemming voor een termijn van vier jaar die samenvalt met het jaar van de Zomer Olympische Spelen en treedt in functie op 1 januari van het daaropvolgende jaar.

De Vos was de enige kandidaat die werd genomineerd voor de officiële deadline van 25 maart. Volgens de statuten van ASOIF kunnen volledige leden een lid van het Uitvoerend Orgaan nomineren voor de functie van ASOIF-president.

De Vos, FEI-president sinds 2014, lid van de Raad van ASOIF sinds 2019 en lid van het IOC sinds 2017, is actief in tal van sportorganisaties, waaronder SportAccord, als lid van het Uitvoerend Comité, WADA als vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité en het Belgisch Olympisch Comité, als lid van de Raad van Bestuur. Hij is ook een UN International Gender Champion.