John Steeghs in goede vorm in Lier

John Steeghs in goede vorm in Lier

Het Azelhof in Lier trapte zijn 2* competitie af met een 1.40m hoge parcours. John Steeghs drukte er meteen zijn stempel en reed naar het brons. 

Met maar twee rubrieken op de planning was deze 1.40m proef al meteen de hoofdrubriek. Maar liefst 88 combinaties deden een gooi naar de overwinning, die uiteindelijk naar de Luxemburgse Odile Gierech ging. Op Tirelire T&L Z (v. Toulon) had de amazone ruim twee seconden voorsprong op de rest. Daarnaast had ze ook A-Myra Z (v. Arko III) gezadeld, waarmee ze de vierde plaats opeiste. Mee op het podium met de Luxemburgse kwam John Steeghs! Op Gomez (v. Eldorado van de Zeshoek) veroverde hij de derde plaats. Enkel de Amerikaanse Julie Welles moest hij nog voor zich dulden, die tweede werd in het zadel van Greatfull (v. Congress 4). 

Steeghs had naast Gomez nog Champion PS Z (v. Comilfo Plus Z) mee de landsgrens over genomen en reed ook hem foutloos rond, wat resulteerde in nog een twaalfde plaats. Piet Raijmakers Jr plaatste zich met Van Schijndel's Gladstone (v. Grison van den Bisschop) op achttien.

Volledige uitslag

Wat later werden de hindernissen verlaagd tot op 1.35m waar Steeghs opnieuw de beste Nederlander was. Voor deze rubriek had hij Indigo (v. Numero Uno) onder het zadel en reed naar de vijfde plaats. Yoni Van Santvoort baande zich ook een weg naar de top tien en werd zevende met Ilandra (v. Up to Date).

De Poolse Daria Kobiernik domineerde deze rubriek en nam zowel de eerste als de tweede plaats voor haar rekening. Met Venus (v. Baloubet du Rouet) was ze twee seconden sneller dan met Sonet (v. Quinnus), waarmee ze uiteindelijk tweede werd. De Duitse Hannah Schleef vervolledigde de top drie met Perry KHR (v. Perigueux). 

Volledige uitslag