Forza Italia in Indoor Derby Dutch Masters, Piet Raijmakers Jr Nederlandse sterkhouder

Forza Italia in Indoor Derby Dutch Masters, Piet Raijmakers Jr Nederlandse sterkhouder

Spektakel alom met twaalf ruiters en paarden die het onderste uit de kan haalden om de CSI5* 1.45m Speed and Handiness in 's Hertogenbosch op naam te schrijven. Piet Raijmakers Jr en Sanne Thijssen zorgden voor het Nederlandse vuur maar de ereplaatsen waren gereserveerd voor de Italiaanse combinaties. 

De snelste combinatie was Lorenzo de Luca. De Italiaan boekte op Dirka de Blondel (Very Berlin de Castel) zijn tweede overwinning hier op Nederlandse bodem. Landgenoot Emanuele Gaudiano kon zich als laatste nog de winst toekennen maar moest met ongeveer een seconde toch genoegen nemen met de tweede plaats voor Jaja, een 10-jarige KWPN merrie van Zirocco Blue. Gudrun Patteet verscheen op het toneel gewapend met Sea Coast Monalisa van 't Paradijs. Op de dochter van Bamako de Muze had de Belgische amazone de snelste tijd maar de drie toegevoegde seconden door hun springfout verwees hen naar het brons. 

Sanne Thijssen zette in het zadel van de eigengefokte Tippy Z (Tyson) alles op het spel en kon dan ook afsluiten met de snelste tijd. Het duo kreeg door enkele balken in het zand negen seconden bijgerekend waardoor ze op vijf kwamen te staan. Voor hen op vier kwam Piet Raijmakers Jr. Hij had op Van Schijndel's Olaya Z (Ogano Sitte) een vlekkeloze rit. 

Resultaten