Marten Luiten danst met Johnny naar nummer één in Kür op Muziek van Dutch Masters

Marten Luiten danst met Johnny naar nummer één in Kür op Muziek van Dutch Masters

Met een prachtige score van 76.360% schreef Marten Luiten vanochtend de kür op muziek op naam in de Lichte Tour. Met zijn Johnson TN-zoon Johnny bleef hij nipt voor op Dinja van Liere. 

De Hengstenstation van Uytert Prijs werd deze ochtend verreden in de hoofdpiste van The Dutch Masters. Op rustige pianoklanken, die de lichtvoetigheid van Johnny onderstrepen, was het genieten van het optreden van Marten Luiten. “Het was echt super leuk”, reageert Marten enthousiast na afloop. Dit was het internationale debuut voor Johnny en de eerste keer dat ik hier internationaal aan de start mocht verschijnen. Het is echt geweldig. Alles is zo goed geregeld en het is een hele mooi baan. Er zaten vanochtend al best veel mensen op de tribune. Echt kicken om hier binnen te rijden!”

“Ik was nog niet helemaal foutloos, maar over het algemeen heel tevreden. Ik had de kür een keertje eerder gereden. Johnny heeft nog niet veel ervaring maar hij loopt dan toch gewoon deze baan binnen en doet zo goed zijn best. Dat er dank enkele foutjes inlsuiten is dan niet zo erg.” Als Talent van het Jaar had Marten een druk programma tijdens The Dutch Masters. Zo gaf hij op donderdag zelf een clinic en op vrijdag deed hij dat samen met Anky van Grunsven. “Voor de clinics had ik Fyona meegenomen, voor haar is het ook superfijn om op deze manier ervaring op te doen op dit soort evenementen. In de clinic hebben uitgelegd hoe we naar de oefeningen toewerken die in de proeven zitten en hoe we trainen.” Zojuist werd bekend gemaakt dat de 22-jarige ruiter voor de vijfde maal deel uitmaakt van het Talententeam.

Vaderland (v.Vitalis) en Dinja van Liere eindigden op de tweede plaats met een score van 76.280% gevolgd door Diederik van Silfhout en zijn nieuwe troef Las Vegas (v.Ferdeaux) met een score van 74.135%.



Bron & F. ©: Dutch Masters