Celeste van der Poel springt naar top drie in Youngster Tour van Bonheiden

Celeste van der Poel springt naar top drie in Youngster Tour van Bonheiden

In Bonheiden zijn de Nederlandse combinaties uitstekend gestart op de pistes van Bonheiden en konden zowel in de rubrieken voor vijf- tot achtjarige paarden hun stempel drukken. 

Dieter Vermeiren was in het zadel van de vijfjarige The One Eqm (Casall) de beste in de ochtendrubriek. Met het fokproduct van Mieke Wils bleef hij een ruime seconde voor op Celeste van der Poel. De Nederlandse had de BWP merrie Tascha van den Heuvel (Uncanto Di Villagna) van fokker Romain Dams onder het zadel. Op plaats drie kwam de Deense Jessica Toelstang met de Caballero 80-hengst, Cuno Z uit de fokkerij van Glen Nielsen. 

Jochen Munsterhuis kon zich laten opvallen met de zesjarige No Limit. Deze KWPN merrie van Arezzo VDL is een eigen fokproduct van het gezin. Het duo sprong naar de negende plaats. 

Jelle Sappin had op zijn beurt de beste zesjarige onder het zadel en zegevierde op Sakata vd Knuffel (Karajan), een fokproduct van Werner Puype. Steven Vermeir achtervolgde met de door Maxiene en Francois Maes - Nelson gefokte Cafe Au Lait Ns & Jw Z (Cappucino Jw vd Moerhoeve Z) op twee. Glenn Praet werd derde op de Malito de Reve-dochter, Sisley van de Hazenhoek. 

Bij de zeven- en achtjarige paarden rijdt Jan Conijn aan de teugels van zijn zevenjarige Dallas-ruin, Daktari Z, naar de winst. De rest van het podium werd gevuld door België. Guillaume Ruant reed met de achtjarige Zangersheide-ruin Chocoprince Of Picobello Z (Contendro I) naar de tweede plaats. Op drie verscheen Loris Berrittella met de zevenjarige Hahiko des Tanrieres (Balou du Rouet).

Alle resultaten