Driedubbel prijs voor Jack Ansems in YH Oliva

Driedubbel prijs voor Jack Ansems in YH Oliva

In Oliva vond Jack Ansems de weg naar het podium bij de 5-jarige paarden maar ook bij de zesjarige paarden dwong hij een plek in de top drie af. 

Slechts zesentwintig combinaties waagden zich aan de rubriek voor vijfjarige paarden, drie Nederlandse combinaties kwamen aan de start. Jack Ansems bracht het er het beste vanaf en zette zichzelf op drie met Napoleon (v. Insider). De KWPN'er Norisco (v. Harley VDL) sprong naar de winst in het zadel van de Deense amazone Sarah Albus. De Spaanse Luis Jesus Escobar reed naar een derde plaats, hij zadelde Nilavsco Keizersberg (v. Cohinoor VDL).

De top vijf werd vervolledigd door de Zwitser Nadja Peter Steiner en Spirit van de Gaathoeve (v. Eras Ste Hermelle) die vierde werden en de vijfde plaats was voor de Spanjaard Sergi Segura Montané met onder het zadel Al Cassino SS (v. Alicante).

7-jarige paarden

Bij de 7-jarige paarden kon Jack Amsens zich opnieuw plaatsen, hij zadelde Queen van het voortveld (v. Andiamo Z) en werd zevende. Remco Been volgde en werd achtste met onder het zadel Lotti t (v. Comme IL Faut 5). Liesje Vrolijk wist haar net te plaatsen met één springfout, en werd op Liesje Vive (v. Vigo D Arsouilles Stx) twaalfde. Op dertien volgde Ruben Lamers met Dancing Lady S Z.

6-jarige paarden

Ansems wist maar niet van ophouden want ook bij de zesjarige paarden baande de Nederlander zich een weg naar het podium. In het zadel van Celine Z (v. Cicero Z) werd hij knap tweede. Been volgde mee in de top vijf en kwam met Mercurius (v. Ibolensky) als vijfde te staan. Naast de twee ruiters wist ook Marielle Friesen dubbel op te vallen. Met Rudolf van de Kransvijver (v. Moonred van de Kransvijver) sprong de amazone naar de tiende plaats terwijl Charly (v. DSP Colfosco) haar de elfde plek bezorgde.


Bekijk hier de resultaten

Foto©: MET-Oliva - 1clicphoto