Yves Houtackers: "Nederland zal springsport van de bovenste plank laten zien..."

Yves Houtackers: "Nederland zal springsport van de bovenste plank laten zien..."

CHIO-directeur sportief springen, Yves Houtackers, loopt al wat jaartjes mee in het Kralingse Bos. Het programma en deelnemersveld voor het komende CHIO Rotterdam is rond en ziet er weer veelbelovend uit. De laatste hand wordt gelegd aan de draaiboeken en dan vertrekt Yves richting Rotterdam. Hij vertelt vast wat ons op gebied van de springsport volgende week te wachten staat:

“Ik ben er zeker van dat we weer naar spannende springsport gaan kijken volgende week tijdens het CHIO. We hebben een mooi deelnemersveld, waarbij een heleboel ruiters zitten die heel graag een teamplek willen verdienen voor de Wereldkampioenschappen in Herning. De bondscoaches van België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Ierland, Italië en Zweden en natuurlijk Jos Lansink voor Nederland hebben het stuk voor stuk niet makkelijk gehad om hun teams voor Rotterdam te kiezen. Aan de ene kant willen ze hier natuurlijk kwalificiatiepunten pakken voor de finale van de Longines FEI Nations Cup, maar aan de andere kant is Rotterdam ook bij uitstek het moment om te kijken welke ruiters in vorm zijn voor Herning. En dan is ook de agenda van de ruiters deze maand goed gevuld met grote wedstrijden.

We hebben ook nog een aantal individuele ruiters op de deelnemerslijst uit Australië, Canada, Denemarken, Jordanië, Mexico, Oostenrijk en Zuid-Afrika. Deze ruiters proberen in Rotterdam nog een ticket voor het WK te bemachtigen. Ook voor hen hangt er dus veel van het CHIO af.

Spannende en verrassende sport

Maar we hebben vorig jaar gezien hoe spannend de sport daardoor kan worden. Sanne Thijssen had al veel goede dingen laten zien met Con Quidam en was zeker een kanshebber maar ik denk dat niet veel mensen haar voor het CHIO als favoriet zagen. En kijk wat er toen gebeurde, ze wint zo maar even de Longines Grand Prix in Rotterdam. En daarna nog heel veel meer. Dat maakt de sport toch fantastisch? Sanne heeft laten zien dat ze bij de top van de wereld hoort. Benieuwd of we weer zo’n verrassing gepresenteerd krijgen!

Sfeer in het stadion

Het programma is in grote lijnen gelijk aan dat van vorig jaar. Met als grote rubrieken donderdag de kwalificatie voor de Grote Prijs, op vrijdag de Longines FEI Jumping Nations Cup of the Netherlands™, op zaterdag het kampioenschap van Rotterdam en op zondag de Longines Grand Prix. Ook bij de opzet van het stadion hebben we de opzet van vorig jaar als uitgangspunt genomen. Dat is goed bevallen. Dit jaar weer wel met een Stroodorp erbij gelukkkig. En vanuit het Stroodorp kun je dit jaar, anders dan anders, ook de sport van heel dichtbij beleven. Ik denk dat dat extra sfeer geeft aan de wedstrijden. Zo doen we ons best om elk jaar weer een upgrade aan het evenement te geven. Ben heel benieuwd wat publiek, sponsors en deelnemers ervan vinden!”

bron: CHIO.nl - F. © CHIO