Dit zijn de duurste embryos ooit verkocht tijdens een veiling ...

Dit zijn de duurste embryos ooit verkocht  tijdens een veiling ...

Embryos zijn meer en meer in trek tijdens online veilingen. Dankzij moderne technieken slagen fokkers erin de beste bloedlijnen te combineren bij embryos... maar is dat nu wel echt zo lucratief? Wetende dat het duurste embryo ooit geveild 76.000 euro was, wat zijn de vijf duurste embryos ooit verkocht?

Vorig jaar, in oktober 2021 veilde Equbreeding.Auction het duurste embryo ooit verkocht tijdens een online veiling. Een Zwitserse koper betaalde toen 76.000 euro voor een Chacco-Blue embryo uit Gatoucha van 't Roosakker. Gatoucha sprong zelf 1.50m parcoursen en drukte haar stempel op de fokkerij met verschillende 1.55m springende paarden.

In de boeken staat het tweede duurste embryo ooit verkocht op naam van een Tangelo van de Zuuthoeve embryo uit Whoopie C. De dochter van Mr. Blue sprong zelf op het hoogste niveau, maar is voornamelijk bekend als de moeder van Tobago Z en Beijing Z.  Dit embryo wisselde van eigenaar voor 72.000 euro.

De Zangersheide auction leverde het derde duurste embryo ooit geveild. In 2017 wisselde via de Zangersheide.auction een embryo van Casall x Rubens du Ri d'Asse van eigenaar voor 70.000 euro. Moeder van dit embryo is Quasibelle du Seigneur, de halfzus van Glock's London.

Deze drie embryos zijn met kop en schouder de duurst verkochte embryos ooit. Fences web verkocht in 2020 het vierde duurste embryo ooit verkocht.  Voor een embryo van Diamanthina van het Ruytershof x Chacfly betaalde de nieuwe eigenaar toen 61.000 euro.

Een nipt verschil met de 60.000 euro die een Poolse koper betaalde voor een Emerald embryo x Nabab de Rêve.