Welkom 2024! "Dit jaar dikke shout out naar de regionale organisatoren en ... het paard!"

Welkom 2024! "Dit jaar dikke shout out naar de regionale organisatoren en ... het paard!"

Een nieuw jaar ... een pak goede voornemens. Een Olympisch jaar ... vol sportieve blikvangers. Onze grootste wens? Solidariteit in de sector zelf! Erkenning voor iedereen die zich inzet om onze industrie positief in het daglicht te zetten! Laat 2024 het jaar zijn dat heel wat nieuwe initiatieven warm mogen onthaald worden ten voordele van de sector!

To start with ... een dikke 'shout out' naar de regionale organisatoren. We hopen dat de deelnemende ruiters dit jaar de inzet van de organisatoren (dit hoeft zich niet te beperken tot de regionale sport!) nog meer appreciëren. In 2023 viel ons op hoe sommige deelnemers vaak respectloos omgaan met een organisatie. Dit uit zich in bv. de mest van een paard van thuis, gewoon achterlaten op de parking. Afval op het terrein verspreiden in plaats van in de afvalcontainers. Zelf eten en drank meenemen in plaats van lokaal een drankje en/of snack te nuttigen...

Laat ons dat samen in 2024 veranderen! Zonder (regionale) organisatoren is er geen basis voor de sport! Vaak zetten ze zich belangeloos in voor de sport! Ze verdienen dus alle respect van ons - de ruiters - maar ook van organisatoren en uiteraard het meest van klant nummer één, de federatie!

Dank u paard(en)!

Verder ... laten we onze paarden dankbaar zijn! Om het met de woorden van Jos Kumps (in Jump-Off) te zeggen: "Wij moeten onze paarden dankbaar zijn dat ze ons toelaten op de rug!

Laten we onze viervoeters dankbaar zijn voor de magische momenten. Laten we ze dankbaar zijn voor de band die we met ze hebben en de vele hoogte en ook laagtepunten. Zonder fouten geen motivatie om het nog beter te doen, geen leerschool. Daarom Dank U!